Otékají vám nohy?

Za oteklýma nohama se může skrývat spousta příčin. Kromě již zmiňovaného teplého počasí to může být také špatná funkce lymfatického systému, srdeční obtíže, potíže s ledvinami či játry, žilní nedostatečnost nebo cukrovka.

K přechodnému otoku nohou může dojít také po dlouhém sezení v letadle nebo v těhotenství. Problémy s oteklýma nohama se mohou objevit také při sedavém zaměstnání, nadváze nebo při nošení bot s vysokými podpatky. O určení správné příčiny bychom se tak vždy raději měli poradit s lékařem.

Ať už jsou oteklé nohy způsobeny čímkoliv, dokážou nás pořádně potrápit. frown Oteklé nohy jsou těžké a občas v nich cítíte také brnění.

Pokud vám otékají nohy, měli byste věnovat pozornost správnému výběru ponožek.
Pokud vám otékají nohy, vyhněte se nošení ponožek s pevným lemem. Ten se v případě otoku zařízne a způsobí vám nepříjemné otlaky, které budou “zdobit” vaše nohy ještě dlouho poté.

Oproti tomu zdravotní ponožky s volným lemem, případně ponožky bez lemu se v případě otoku roztáhnou, čímž se přizpůsobí vašim oteklým nohám. V létě můžete zvolit zdravotní ponožky s různými funkčními úpravami. Na výlet do přírody se skvěle hodí funkční ponožky s protiklíšťovou úpravou.
V horkých letních dnech se vám zajisté budou hodit také ponožky s volným lemem s antibakteriální úpravou s výtažky z Aloe Vera a nanočásticemi stříbra. Ty spolehlivě zatočí se zápachem vašich nohou, navíc působí i jako prevence proti plísním na nohou. Případně můžete také sáhnout po zdravotních ponožkách s odvodem potu. Ty díky funkční kombinaci bavlny a polypropylenu odvádí pot od pokožky nohy na povrch ponožky. Vaše nohy jsou tak neustále v suchu.
Když se ochladí, tam se vám zajisté budou hodit také 100% bavlněné silné zdravotní ponožky, které vaše nohy udrží v teple.
I když zdravotní ponožky nemohou nahradit lékaře, rozhodně vám zpříjemní život. Přejeme vám krásné léto bez nepříjemných otoků. wink

Všechny komentáře