Šátky nejenom pro babičky


Naše babičky nedaly na šátek dopustit. Větší bavlněný šátek nosily většinou uvázaný pod krkem jako ochranu před sluncem či deštěm. I když dnešní babičky již šátky téměř nenosí má stále své pevné místo v šatníku mnohých dam. Jemný šátek uvázaný kolem krku nebo ležérně přehozený přes ramena je celoroční módní záležitostí. Menší šátky poté můžeme využít jako ozdobu kabelky nebo si ho ovázat okolo zápěstí či kotníku. Oblíbený je i šátek uvázaný kolem hlavy jako čelenka nebo namísto gumičky do vlasů.

bavlnene-satky-velke-70x70cm.jpgbavlnene-satky-detske-55x55cm.jpg

Bavlněný šátek ale zdaleka nemusí být jen hezkým módním doplňkem. Jeho praktičnost ocení nejeden cestovatel či dobrodruh. Snadno se vejde do každého zavazadla a můžete si jej vzít s sebou na výlet nebo třeba do lesa na houby. Dobře vám poslouží jako prostírání na pikniku nebo jako provizorní taška na sbírání lesních plodů. Pokud se umaže, není nic snadnějšího, než jej vyprat a šátek je znovu připraven k použití.

Dobrodružnější povahy mohou šátek využít jako nepostradatelnou součást cestovní lékárničky. Snadno s ním ovážete drobné poranění, větší šátek lze využít i jako závěs na ruku.
Šátek také někdy může velmi dobře posloužit namísto ručníku k otření potu, nebo jako potítko na ruku. V prašném prostředí si s ním navíc můžeme zakrýt ústa a nos. Pokud by to bylo málo, stačí jej navlhčit a snadno vás ochrání i před kouřem.

Jistě sami vymyslíte spoustu dalších příležitostí, kdy vám může klasický šátek skvěle posloužit. Stačí ho nosit při sobě a sami uvidíte, kolikrát se vám bude hodit. Už jste si vybrali ten svůj?

Všechny komentáře