Tipy, jak zatočit s pocením nohou

V případě, že vyloučíme jiné příčiny jako například konzumaci pálivých jídel, můžeme se potýkat s tzv. hyperhidrózou. Při tomto onemocnění dochází k nadměrnému pocení určitých částech těla jako jsou například dlaně nebo chodidla. Pocení nohou bývá obzvlášť nepříjemné, jelikož s sebou nese onen známý zápach nohou. Potivé nohy se také mnohem častěji potýkají s plísněmi či jinými kožními neduhy.

V dnešní době naštěstí na pultech obchodů nalezneme nepřeberné množství nejrůznějších přípravků proti pocení. Problém s pocením nohou lze také poměrně snadno vyřešit výběrem vhodných ponožek. Nejlepší je si obléct kvalitní funkční ponožky ze směsi bavlny a polypropylenu. Bavlna skvěle saje pot a polypropylen jej odvádí na povrch, kde se odpařuje. Polypropylen působí navíc antibakteriálně, čímž omezuje tvorbu plísní. Díky tomu se na ponožkách nehromadí bakterie a nohy nezapáchají.

Pro ještě lepší pocit si můžete obléct ponožky s chladivým účinkem na pokožku. Některé druhy ponožek s antibakteriální úpravou na bázi nano části obsahují také výtažky z bylin, ty se v průběhu nošení postupně uvolňují a osvěžují vaše nohy. Až se zase příště budete zouvat na návštěvě, nebo budete muset strávit celý den v botách, nezapomeňte se vybavit kvalitními ponožkami.

Všechny komentáře