Jak na vlhkost v botách?

Jenom kvalitní ponožky nestačí

Vlhké nohy nás dokáží pořádně potrápit. Jedním ze způsobů, jak se vlhkosti v botách bránit je výběr vhodných ponožek. Ty nám ale příliš nepomohou, pokud zvolíme špatnou obuv. Dříve prodávané boty do deště jsou dnes již dávno překonané a díky inovativním materiálům a novým výrobním technologiím jsou v obchodech k dostání prodyšné a na nošení příjemné boty, které udrží naše nohy po celou dobu v suchu.


Bavlněné ponožky pomůžou, ale…

První věcí, jak udržet naše nohy v suchu je pořídit si kvalitní ponožky. Nejlépe pokud zvolíme ty, které jsou vyrobeny z kombinace bavlněné příze a polypropylenového vlákna. Díky jejich vlastnostem spolehlivě odvedou veškerou vlhkost od pokožky a naše nohy jsou tak po celou dobu v suchu a pohodlí.




Bavlna je přírodní materiál, který nejen dobře saje, ale zároveň je měkký a velmi příjemný na nošení. Bavlněné oblečení a doplňky jsou navíc velmi šetrné k pokožce a nedráždí ji.

Polypropylen oproti bavlně odvádí vlhkost od pokožky na povrch oděvu, kde se postupně odpařuje. Polypropylen je navíc poměrně odolný vůči mechanickému opotřebení a ponožky z něj vyrobené vykazují dlouhou trvanlivost, ani při nadměrném namáhání se tak na ponožce neobjeví díry. Díky svým antialergenním účinkům je navíc vhodný i pro citlivou pokožku. Hladký povrch vlákna zajistí, že se v něm nehromadí bakterie a plísně, které by mohly zapříčinit problémy s pokožkou.

Ponožky vyrobené z kombinace bavlny a polypropylenu v sobě nesou výhody obou materiálů. Díky tomu udržují naše nohy v suchu a jsou navíc i velmi příjemné na nošení. To by ale zdaleka nestačilo, kdybychom k tomu nezvolili také vhodnou obuv.

Jaké boty vybrat?

Naše nohy zůstanou spolehlivě v suchu a teple pouze díky kombinaci funkčních ponožek a prodyšné obuvi.
Pokud totiž zvolíme neprodyšnou obuv, tak je vlhkost sice odvedena povrch ponožky, dále se však již nemůže odpařit a zůstává uvnitř obuvi. Dřívější nepromokavé boty sice nohy spolehlivě chránily před mokrem, vlhkost z boty však již odvést nedokázaly.

V dnešní době jsou díky inovativním materiálům a výrobním technologiím na trhu velmi kvalitní prodyšné boty. Ty účinně brání proniknutí vlhkosti dovnitř boty, zároveň si však zachovávají svou prodyšnost.

Poděkování za doporučený obrázek, zdroj: Pixabay.com, pasja1000

Obuv z těchto materiálů je nepromokavá, ale zároveň prodyšná, díky tomu udržuje naše nohy v suchu a teple. Mikroporézní membrána v těchto botách těsně přiléhá k nártové části boty a vnitřní straně podrážky, ta je zároveň prodyšná. Vlhkost tak nepronikne dovnitř boty a zároveň se může odpařovat ven. Brání tak proniknutí vody a zároveň udržuje ideální teplotu uvnitř boty. Naše nohy jsou tak stále suché teplé a přirozeně větrané.
Tyto boty jsou nejen příjemné na nošení, ale v dnešní době i poměrně cenově dostupné.

Všechny komentáře